Veľa potravín sa mi páči, no viem, že ich nutne nepotrebujem. Nekúpim ich. Nechávam priestor obdarovateľom.
Dostala som takto na narodeniny slnečnicovú múku. Nádherne zelenú, shrekovú.
Jadierka sa mechanicky olúpu, za studena vylisujú olej a následne pomelú na jemnú múku. Samozrejme, celý proces bez chemikálií.
Má vysoký obsah bielkovín, nízky obsah tukov a uhľohydrátov a vyborná je do chleba i pagáčikov.
K dnešnému futbalu, kde si môj hrdina prizval kamaráta na spoločné sledovanie, som sa chcela vytiahnuť niečím špeciálnym.
Obohatené o Provitality prášky sú mega nutričnou bombou:)
A, hlavne pre mňa dôležité, chlapi po nich siahajú:) Kto by povedal že im bezlepkovoé bude chutiť?:)
*SHREKIES*
Potrebujeme:
130g slnečnicovej múky
50g čirokovej múky
50g cícerovej múky
20g ryžovej múky
100g kokosového oleja
20g Provitality nutričné droždie
½ – 1ČL Provitality kelp prášok- morská riasa
1 vajce
30g nastrúhaného cheddaru
200ml rastlinnej smotany
3ČL vínneho kameňa
+vajíčko na potretie a semienka na posypanie
– Všetky suroviny zmiešame spolu v mise. Dbáme na poriadne premiešanie. Polievkovou lyžicou naberáme z hmoty a v rukách vygúľame guľu. S cestom sa dobre pracuje.
Guľu dáme na plech s papierom na pečenie a roztlačíme ho na placku hrubú 1 cm.
Spotrebujeme takto celé cesto, zmestí sa nám na jeden veľký plech.
Placky nezväčšia objem do šírky výrazne, môžeme ich dávať bližšie k sebe.
Placky potrieme vajíčkom, posypeme semienkami a dáme piecť do rúry na 180´C 20minút.
Po upečení necháme placičky vychladnúť na plechu, trochu spevnejú.
Slané, dobré, výživné shrekies 🙂
Dobrú chuť!