ŠÍPKOVÝ SIRUP

V počasí, keď vírusy behajú ako s nasolenou a hľadajú, kde by narobili škodu, treba cielene myslieť na príjem vitamínov. Nebudeme sa zavádzať zbytočne tými synteticky vyrobenými, ktoré síce pomôžu, ale! Nie je lepšie myslieť na silu prírody? Taký vodopád, alebo vietor! A oheň?❤️
Táto sila je ukrytá v šípkach! Dokazujú to ich popredné miesta v tabuľkách vitamínu C a karoténu. Dokonca sú najlepším prírodným liekom na paradentózu a ochorenie ďasien!
Šípky, to sú antidepresívne, antibakteriálne, protizápalové a prečisťujúce účinky❤️
A nemusíme ich len sušiť na čaj. Džem zo šípok je veľká pochúťka a v spojení s divinou vzniká delikatesa. Ja si dnes urobila
❤️ŠÍPKOVÝ SIRUP❤️
Potrebujeme:
500g čerstvých šípok
1l vody
500g cukru
šťava z 2citrónov
     – Šípky rozmixujeme, zalejeme vodou a varíme za občasného miešania 15minút. Odstavíme, zlejeme cez sitko.
Šťavu dáme do hrnca, pridáme pohár vody, cukor a citrónovú šťavu. Povaríme, aby sa rozpustil cukor. Necháme vychladnúť, prelejeme do nádoby a skladujeme v chladničke.
Alebo zahorúca dáme do teplých nádob a zavaríme.
Dá sa piť zmiešaním studenej vody ako osviežujúci drink, kde sa super hodí medovka, alebo zalejeme horúcou vodou a theraflu už nikto nebude chcieť.
Pozn .: Pre zachovanie celého obsahu vitamínu C je možné rozsekané šípky lúhovať vo vode 24hodín, následne pridať cukor a citrón a nechať stáť ďalších 24hodín, až potom zliať. Zdĺhavejšie, ale výživnejšie❤️
image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
1