Takto zvyknem označovať veci v mojom živote, ktoré sa odohrali už veľmi dávno, sú už fakt staré.
Vetu som si prebrala už dávno, keď Bolek Polívka povedal Eve Holubovej v Pupende, prečo ťahá do ich rozhovoru pravek. Pamätáte na tú scénu?
Asi každý máme v niečom pravek.
Môj sladký chlieb som upiekla medzi prvými mojimi pekárskymi pokusmi. Úplne neskúsená, plná otázok a nervozity, či sa to vôbec upečie 🙂
Tento chlieb bol mojou motiváciou, že piecť dokážem.
Viete si predstaviť, ako som vyrástla, keď ma môj chlap pochválil, že mu chutí? 🙂
Milujem kombináciu banán, kokos a biela čokoláda. Podporený orieškovým podtónom špaldy je proste dokonalý.
Dlho som si ho nepiekla a fakt netuším, že prečo? Je prudko návykový. Každého dostane šťavnatosť a svieža sladkosť.
Nenáročná príprava. Perfektný aj pre tých, ktorí v kuchyni len začínajú.
Toto je môj pravek 🙂
***SLADKÝ CHLIEB***
Potrebujeme:
500g prezretých banánov (asi 3 ks aj so šupkou)
125g rozpusteného masla
180g špaldovej hladkej múky
100g trstinového cukru
2 vajcia
100g kokosu
60g bielej čokolády nasekanej na kúsky
2ČL vínneho kameňa
½ ČL jedlej sódy
– V mise popučíme vidličkou banány. Pridáme k nim maslo, vajcia a čokoládu.
V druhej mise zmiešame kokos, múku, cukor, sódu a vínny kameň. Sypkú časť pridáme k mokrej a spojíme v kompaktné cesto.
Formu na biskupský chlebíček vymastíme maslom a vysypeme kokosom.
Cesto vlejeme do formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170´C 45-50 minút.
Po vytiahnutí necháme chlebík chvíľu vo forme a následne ho z formy vyklopíme. Necháme vychladnúť.
Dobrú chuť!
POZN.: Čokoládu zvyknem krájať na menšie i väčšie kúsky. Pri jedení to má nesmierne kúzlo.
TIP: Pridajte do cesta aj obľúbené sušené ovko- hrozienka či brusnice. Sú mňamka 🙂