CANNELLONI S MÄSOM A RICOTOU

Všetko zlé je na niečo dobré. Poznáme to všetci, nie? Presvedčila som sa o pravdivosti slov už viackrát, no tento raz som sa smiala sama sebe.

Totižto u nás kolovala viróza. O všetkých som sa s láskou starala a tešila sa, že aspoň ja som ok. Ale nakoniec to najlepšie…všetci boli ok a ja som zaľahla. Alebo skôr trénovala šprinty:)

Zažívala som zvláštny stav, kedy by som aj niečo zjedla, ale teda vôbec som nechcela jesť.

Schúlená v posteli som zo seba chŕlila receptúry ako automat. Nielenže sa mňa pozerali, odkiaľ beriem také jedlá, ale aj ja som bola vcelku prekvapená, ako ma to vlastne inšpirovalo- hlad je najlepší kuchár:)

Hlásim, že som opäť ako rybička a neviem sa vytešiť z toho, že som v kuchyni a varím a miesim a pečiem a vymýšľam nové jedlá:)

Poďme radšej jesť:)

Čo to bude? Sýte jedlo bez pocitu ťažoby, pestré a lahodiace nielen oku, ale i chuťovým pohárikom:)

Taká hrejivá sviežosť Talianska na našich stoloch:)

 

***CANNELLONI S MÄSOM A RICOTOU***

 

Potrebujeme:

1 balenie cestovín cannelloni

500g mletého mäsa

450g ricotty

1 passata

1 mozzarella

soľ, korenie

oregáno- čerstvé alebo sušené

½ cibule

2čl mletej papriky

1čl mletej kurkumy

eidam, cheddar alebo syr podobného typu na nastrúhanie navrch- nemusí byť

– Cibuľu si nadrobno nakrájame a dosklovita osmahneme. Pridáme mäso, poriadne premiešame a po chvíli pridáme koreniny- osolíme a okoreníme, dáme papriku, kurkumu a oregáno (do mäsa asi 2čl).

Chvíľu miešame a keď je mäso hotové- netrvá to dlho- pridáme veľké balenie ricotty. Celú zmes poriadne premiešame, aby sa chute dobre prepojili.

Kúsok ochutnáme. Teraz je správny čas na dochutenie, na doladenie chute.

Do zapekacej nádoby nalejeme na dno trochu passaty, aby sa cannelloni neprichytili o dno a správne sa prepiekli.

Cannelloni- cestovinové rúrky plníme mäsom. Jednoducho si naberieme na varešku a vtláčame ich do surovej, neuvarenej cestoviny.

Kladieme ich tesne vedľa seba.

V prípade, že máme menšiu misu zapekaciu misku, prvé poschodie zalejeme časťou passaty, trochu osolíme, pohádžeme oregáno sem-tam (aby to krásne prevoňalo. Aj málo stačí a rozdiel je cítiť) a pokračujeme ďalším poschodím.

Mäsová náplň nám vystačí na celé balenie cestovín.

Cestoviny zalejeme passatou (Prázdnu fľašu ešte trochu naplníme vodou, zmyjeme všetko aj zo strán, prilejeme do zmesi- nič na zmar), opäť trošku soli, oregána.

Na plátky nakrájanú mozzarellu rovnomerne rozmiestnime povrchu a môžeme ešte zasypať syrom (kto je syrový typ).

Prekryjeme alobalom, dáme do rozohriatej rúry na 200´C na 20 minút. Potom alobal odstránime a dopekáme do zlatista ešte chvíľu.

Podávame s čerstvým šalátom.

Dobrú chuť!

image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
6