FAREBNÁ HŔSTKOVÁ POLIEVKA

FAREBNÁ HŔSTKOVÁ POLIEVKA

Polievok poznáme neúrekom. od A po Z a ešte aj naspäť.
No keď príde isté k istému a chceme variť polievku, zrazu nám nenapadá ani jedna, maximálne tá z minula…
Ako som šla pomedzi regále so zdravou výživou- a propo nemali by byť všetky regále o zdravej strave?- zrazu mi oči padli na polievkovú zmes.
Konečne iná polievka, nielen tých pár, čo točím dookola! Pritom o nej vie každý:)
Inšpirujte sa i vy  talianskou chuťou a výjdite zo stereotypu polievok:)
*FAREBNÁ HŔSTKOVÁ POLIEVKA*
Potrebujeme:
2 mrkvy
2 stonky zeleru
1 jarná cibuľa
2 strúčiky cesnaku
100g  polievkovej zmesi(vločky, sušený hrach, žltý hrach, červená šošovica, jačmenné krúpy)
konček z parmezánu
koža zo slaniny
1/2 brokolice
1 väčší zemiak
soľ, korenie
bobkový list
2 stonky čerstvej bazalky
1hrsť nastrúhaného parmezánu
        – Mrkvu si očistíme, nakrájame na hrubšie kolieska, zeler rozkrájame na tretiny. Dáme do vyššieho hrnca, pridáme cibuľu, ošúpaný cesnak, konček z parmezánu, slaninu,  polievkovú zmes strukovín, soľ korenie, bobkáč i bazalku.
Zalejeme vodou a dáme variť.
Po zovretí oheň stiahneme a necháme variť do zmäknutia, asi 40minút.
15minút pred dovarením pridáme nakrájaný zemiak, brokolicu pridáme na posledných 5-10minút.
Po vypnutí ohňa vsypeme hrsť nastrúhaného parmezánu a premiešame.
Môžeme papááááááť!
Dobrú chuť!
image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
1