LASAGNE

Mala som chuť na niečo dobré, so zmyselnou chuťou, ktorá zahreje. No času málo, hlad veľký…čo s tým?

LASAGNE ŠUP-ŠUP
Čo potrebujeme?
1/2 cibule
1 menšia mrkva
1 stonka zeleru
2 strúčiky cesnaku
0,5kg mletého mäsa
0,4l paradajkového pretlaku
soľ, korenie
muškátový oriešok
sušené oregáno alebo tymián
1 balenie lasagní
20g masla
20g hladkej múky
0,5l mlieka
nastrúhaný eidam
– Cibuľu, mrkvu a zeler rozmixujeme a dáme osmahnúť na panvicu. Osolíme, okoreníme, pridáme mäso, cesnak a osmahneme, aby malo farbu. Následne zalejeme pretlakom. Ak je treba, pridáme trošku vody. Necháme prebublávať.
Rúru si zapneme na 220’C.
Do menšieho pekáča dáme najprv trochu mäsovej náplne, potom naskladáme priečne lasagne. Opäť vrstvu mäsa a lasagne zasa pozdĺžne. Takto budú držať pri servírovaní tvar.
Navrch dáme bešamel, ktorý si pripavíme klasickým spôsobom- maslo, múka, mlieko, soľ a muškátový oriešok.
Zmes zasypeme syrom a dáme do rúry na 25 minút alebo do zhnednutia.
Bon apetit!

image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
2