MEDOVO-HORČICOVÉ MÄSO V SMOTANE

Už dlho som sa doma nepochlapila s nejakým poriadnym mäsom. Niekedy sa vo mne ozýva obdobie vegetariánstva, kedy si zobkám strukoviny a akosi mi nepríde, že chlap čaká na masisko…:)

Plánovala som, čo navarím. Pozerala možnosti kuchyne a komory, keď v tom slabý, tenký, no skôr hrubý:), hlások povedal: „Nejaké dobré mäsko?“

No čo by som neurobila pre spokojné bruchá mojich milovaných?

Mäso som štetcom natrela marinádou a po osmahnutí som ho dala dopiecť do rúry zaliate smotanou.

Spojila som tak viac ideí, ktoré sa mi spájajú s mäkkým a šťavnatým mäsom.

Celá natešená som ho chcela podávať s bulgurom, ktorého zásoby som však nedoplnila! Stačili aj zemiaky, perfektne sa k tomu hodili.

Ale veď, aká príloha sa k mäsu nehodí?:)

 

 

*MEDOVO-HORČICOVÉ MÄSO V SMOTANE*

 

Potrebujeme:

700g mäsa (použila som hovädzinu)

1PL horčice

1PL medu

2PL olivového oleja

2ČL citrónovej šťavy

500ml smotany

4strúčiky cesnaku

soľ, korenie

čerstvé bylinky

– Rúru si vyhrejeme na 220´C. Plech si vymastíme olejom.

Mäso nakrájame na 0,5cm hrubé plátky, medailónky.

V miske si zmiešame horčicu, med, olej, citrón a korenie. Vyrobíme si tak marinádu. Mašlovačkou potrieme mäso z oboch strán.

Na sporáku si rozhicujeme panvicu. Mäso sprudka opečieme z oboch strán a hneď dávame do plechu.

Keď je mäso v plechu, zlejeme ho smotanou, do každého rohu plechu dáme olúpaný strúčik cesnaku a pridáme aj bylinky.

Pečieme v rozpálenej rúre do zmäknutia, záleží od typu mäsa.

Podávame, okrem prílohy, s kopou zeleniny:)

Dobrú chuť!

 

TIP: Recept funguje aj na iný druh mäsa, napríklad bravčové či morčacie:)

image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
6