PEČENÉ SYROVÉ REZNE S BULGUROM

Spojením vábivej chuti, vyváženosti a časovej nenáročnosti vzniká dokonalé jedlo. Poznáte také? Ja áno! Vždy ma položí na lopatky svojou chuťou…hľadať, čo by sa mu dalo vytknúť sa nedá. Pretože okrem plnej chuti ponúka širokú paletu vitamínov a minerálov a, navyše, aj chlapi také móóóžu

 

*PEČENÉ SYROVÉ REZNE S BULGUROM*

 

Potrebujeme:

3ks kuracích pŕs bez kože

250g eidamu

250ml smotany na šľahanie

Sušené oregáno

Paprika mletá sladká

Soľ, korenie

1 hrnček bulguru

½ ČL soli

1PL oleja

1 hrsť orechov

3PL čiernych olív

– Najprv si pripravíme bulgur, keďže potrebuje čas. 1hrnček bulguru nasypeme do misky, najlepšia je sklenená alebo tá, čo vydrží vriacu vodu, a zalejeme 1,5 hrnčekom vriacej vody. Osolíme, okorením, pridáme 1PL oleja a prikryjeme tanierom, či potravinárskou fóliou. Dôležité je, aby všetka para ostala pod pokrievkou. Necháme stáť 25minút.

Pustíme sa do mäsa. Kuracie prsia narežeme na rezne. Rozprestrieme na plech vymastený olejom. Osolíme, okreníme, pridáme oregáno i papriku, zasypeme nastrúhanýM eidamom a zalejeme smotanou na záver. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 250´C na 15minút.

A naspäť k bulguru. Po 25minútach odokryjeme, vidličkou premiešame, aby sme zabezpečili jeho vzdušnosť, pridáme olivy a orechy a premiešame.

K jedlu sa nenormálne hodia zavárané uhorky. No bez čerstvého šalátu by to nebolo ono, nie?

Výdatnejšie jedlo, ktoré vás odštartuje na obežnú dráhu šéfkuchárov dobrôt!

image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
4