PIZZA

Pre všetkých talianofilov, ale i tých, čo majú radi kvalitu!

Že čo dneska? Žiadna treska! Ale poctivá pizza podľa starej neapolskej receptúry…

PIZZA

Na 2 hrubšie alebo 3 tenké pizze potrebujeme:
500g hrubej múky
275ml vody
2PL olivového oleja
1ČL soli
1ČL sladu
5g droždia alebo 1/2kocky
Na sauce:
2 strúčiky cesnaku
olej
hrsť bazalky
1 konzerva paradajok v pretlaku
soľ, korenie

– Všetky suroviny na cesto vymiesime a necháme hodinku vykysnúť.
Po vykysnutí cesto rozdelíme na 2-3 časti, vyvaľkáme.
Sauce si pripravíme osmahnutím nakrájaného cesnaku na oleji, pridáme bazalku a hneď osolíme a okoreníme. Zalejeme paradajkami, necháme 2-3 minútky prebublať. Prepasírujeme cez sitko.
A čo navrch? Všetko, čo ľúbime!
Šunku, klobásu, mozzarellu, vajce, hríby, kukuricu, olivy… A aj všetko spolu
Tajomstvo úspechu chuti je v poriadne vyhriatej rúre. Kto má doma kameň do rúry, má vyhrané a za pár minút vytiahne upečenú, nevysušenú pizzu ako z pizzerie. Ak ho nemáte, nezúfajte! Rozpáľte poriadne plech.
My sme si robili 3 pizze, každá bola do 5 minút vonku. Vyhicovala som vďaka kameňu na 275’C. Pri 250’C to bude okolo 8minút, čo ešte stále ujde.
Tak! A hor’sa na pizzuuuuuuu

POZN.: Cesto z hrubej múky je robustné, mierne chlebové. Ak ste však zvyknutí na chuť klasickej pizzy, použite hladkú múku 00- špeciálku:)

image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
9