Po ubehanom dni má človek právo sadnúť si a vydýchnuť zhon z celého dňa. Predstava matky a ženy v domácnosti, že má stáť ešte pri sporáku a variť neodolateľné jedlo, za ktoré jej možno ani nik nepoďakuje, pretože to berú ako samozrejmosť, je možno až odpudzujúca.
Preto stojíme každý večer pred vážnym rozhodnutím, ktoré ovplyvňuje zdravie z dlhodobého hľadiska- polotovar, jedlo z reštaurácie, studená večera, či otročina pri sporáku?
Ja si nevyberám ani jedno. Som za jednoduché, rýchle, zdravé a výživné domáce jedlo.
Jeden z ďalších dôkazov, že sa to dá:)
*MRKVOVÉ ŠPAGETY*
Potrebujeme:
4 mrkvy
200g špagiet
3 strúčiky cesnaku
provensálska soľ
olivový olej
– Dáme si variť vodu na špagety. Keď začne voda vrieť, osolíme ju a vhodíme špagety.
Mrkvu si očistíme a vrúbkovanou škrabkou naškrabeme na rezance.
Keď sú špagety ešte mierne tvrdé, ale už je na nich poznať, že o chvíľu budú al dente, na veľkú panvicu dáme pretlačené strúčiky cesnaku a olej a zapálime oheň.
V momente, keď sa začne cesnak smažiť, pridáme mrkvu a osolíme provensálskou soľou(ak nemáte doma túto soľ, použite soľ, korenie a tymián).
Krátko podusíme, aby mrkva skrehla a špagety premiestnime do panvice. Podlejeme trochou vody zo špagiet, premiešame a môžeme podávať.
S čerstvou bazalkou a chilli olejom- top!
Dobrú chuť!
POZN.: Ak nemáte vrúbkovanú škrabku, mrkvu nastrúhajte na hrubšom strúhadle.
TIP: Urobte jedlo sýtejším. Pridajte k pokrmu mäso, klobásu či tuniaka.