Aj napriek tomu, že sa predáva v instantnej podobe, má v sebe všetky vitamíny zachovalé. Samozrejme, celozrnná forma kuskusu je výživnejšia. Dodnes ho ženy vyrábajú ručne.
Dá sa použiť ako príloha, do šalátov, veggie burgerov, ale i s ovocím, s kakaom, či dokonca aj s jogurtom! No dnešný recept je slanou verziou:
*KUSKUS NA KURKUME SO ŠALVIOU*
Potrebujeme:
1hrnček kuskusku
1,5hrnčeka vriacej vody
½ soli
½ čl kurkumy
½ čl mletej rasce
Štipka čerstvo namletého korenia
1PL olivového oleja
8-10lístkov čerstvej šalvie
– Do misy vsypeme kuskus, pridáme soľ, korenie, kurkumu a rascu a premiešame. Zalejeme vriacou vodou, pridáme olej, ešte raz premiešame a zakryjeme fóliou či tanierom, ktorý to dobre utesní, aby para neunikala. Necháme stáť cca 20minút.
Po odokrytí vidličkou premiešame kuskus, aby bol nadýchaný. Lístky šalvie si naukladáme na seba, pozdĺžne nastrihneme a potom striháme priečne najemno priamo do kuskusu. Premiešame a hotofka!