Plánovala som, čo navarím. Pozerala možnosti kuchyne a komory, keď v tom slabý, tenký, no skôr hrubý:), hlások povedal: „Nejaké dobré mäsko?“
No čo by som neurobila pre spokojné bruchá mojich milovaných?
Mäso som štetcom natrela marinádou a po osmahnutí som ho dala dopiecť do rúry zaliate smotanou.
Spojila som tak viac ideí, ktoré sa mi spájajú s mäkkým a šťavnatým mäsom.
Celá natešená som ho chcela podávať s bulgurom, ktorého zásoby som však nedoplnila! Stačili aj zemiaky, perfektne sa k tomu hodili.
Ale veď, aká príloha sa k mäsu nehodí?:)
*MEDOVO-HORČICOVÉ MÄSO V SMOTANE*
Potrebujeme:
700g mäsa (použila som hovädzinu)
1PL horčice
1PL medu
2PL olivového oleja
2ČL citrónovej šťavy
500ml smotany
4strúčiky cesnaku
soľ, korenie
čerstvé bylinky
– Rúru si vyhrejeme na 220´C. Plech si vymastíme olejom.
Mäso nakrájame na 0,5cm hrubé plátky, medailónky.
V miske si zmiešame horčicu, med, olej, citrón a korenie. Vyrobíme si tak marinádu. Mašlovačkou potrieme mäso z oboch strán.
Na sporáku si rozhicujeme panvicu. Mäso sprudka opečieme z oboch strán a hneď dávame do plechu.
Keď je mäso v plechu, zlejeme ho smotanou, do každého rohu plechu dáme olúpaný strúčik cesnaku a pridáme aj bylinky.
Pečieme v rozpálenej rúre do zmäknutia, záleží od typu mäsa.
Podávame, okrem prílohy, s kopou zeleniny:)
Dobrú chuť!
TIP: Recept funguje aj na iný druh mäsa, napríklad bravčové či morčacie:)