Keď sa snúbi ladnosť so sladkou chuťou, vzniká prekvapujúco opantavá chuť. Presne toto som dnes mala u ústach.
V tomto recepte sa skrýva nemalé množstvo nutelly, čo veľa ľudí odradí. Avšak nejdeme jesť polku torty naraz, nie? Vyvážená, orieškovo- čokoládová chuť podtrhnutá jemnosťou smotany a horkosťou kakaa. Žiadne prekombinované chute. Nenáročná torta hodná aj narodeninovej oslavy!
*NUTELLA CAKE*
Potrebujeme:
Na korpus:
90g masla
100g trstinového cukru
220g hladkej múky
4žĺtky
20g kakaa
2čl prášku do pečiva
Soľ
Trošku olivového oleja + v prípade potreby voda
Na plnku:
2dcl smotany
2dcl mlieka
300g nutelly
100g čokolády
2vajcia
– Vo väčšej mise zmiešame suroviny na korpus. Zmes natlačíme do tortovej formy s priemerom 26cm. Cesto pri tlačení ťaháme po krajoch do hora, stačí 1cm. Dáme do chladničky na 30minút, alebo do mrazničky na dobu, než si urobíme plnku.
Vo vodnej lázni necháme rozpustiť čokoládu, pridáme smotanu, mlieko i nutellu a metličkou poriadne vymiešame. Po miernom vychladnutí pridáme vajcia.
Korpus vytiahneme z mrazničky/ chladničky, nalejeme naň plnku a dáme piecť do rozpálenej rúry na 190´C 20minút.
Po 20minútach rúru vypneme a tortu necháme v zatvorenej rúre úplne vychladnúť. Takto pekne spevnie. Po vychladnutí dáme chladiť do chladničky.
Voilá!
Lákavé, čo poviete?
POZN.: Tortu robievam večer a nechávam ju v rúre cez noc. Ráno premiestnim do chladničky a na obed je pripravená k degustácií.