ŠOŠOVICA NA CIBUĽKE

Ak chceme na stôl podávať expresné jedlo, neprístúpime na znižovanie kvality.
Čo obsahuje veľa železa, vápniku, celý rad vitamínu B, selén, chróm, draslík, horčík, molybdén, tryptofan, zinok, selén a mnoho ďašieho?
Čo by mali vyhľadávať ženy počas silnej menštruácie, ľudia s vysokou hladinou cholesterolu či zavodnení ľudia?
Po ktorej surovine môžu siahať diabetici, keďže pomáha znižovať hladinu cukru v krvi a vegetariáni pre kvalitné bielkoviny?
Šošovica!
Či už zelená, červená alebo žltá, všetky dodajú nášmu telu potrebnú energiu a naše telo zasýtia na dlhšiu dobu.
A, navyše, neobsahuje žiadne tuky:)
Že nadúva? S použitím saturejky bude tento problém zažehnaný a všetci si môžeme vychutnať jej báječnú chuť a zároveň si zobrať všetko, čo ponúka.
Využitie ako prílohy či ako samostaného jedlo prináša tento malý zázrak na naše stoly pestrosť a kreativitu:)
*ŠOŠOVICA NA CIBUĽKE*
Potrebujeme:
1hrnček šošovice
1/2 červenej cibule
2hrnčeky vody
soľ, korenie
1/2čl sušeného oregána
1čl masla
olivový olej
čerstvá pažítka
        – Do hrnca dáme olivový olej a maslo. Cibuľu si nakrájame nie úplne na drobno(je pekné, keď je v šošovici vidno). Do rozpusteného masla s olejom pridáme cibuľu, speníme. Osolíme, aby cibuľa pustila trochu šťavy a neprichytávala sa.
Po krátkom orestovaní pridáme šošovicu a opäť krátko orestujeme, pričom dávame pozor, šošovica sa ľahko prichytí.
Pridáme korenie a oregáno. Zalejeme vodou a plameň stiahneme. Necháme poodokryté prebublávať cca 10minút. Voda sa zatiaľ vyparí a šošovica bude mäkká.(ak by už šošovica bola hotová a vody by bolo ešte trocha, odokryjeme úplne)
Posypeme čerstvou požítkou.
Eňo-ňuňo!
Dobrú chuť!
POZN.: Posypte namrvenou fetou a jedlo a la symfónia chutí je na stole:) alebo podávajte s mäsom. Veď nemusí byť stále len ryža:)
image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
2