Ak chceme na stôl podávať expresné jedlo, neprístúpime na znižovanie kvality.
Čo obsahuje veľa železa, vápniku, celý rad vitamínu B, selén, chróm, draslík, horčík, molybdén, tryptofan, zinok, selén a mnoho ďašieho?
Čo by mali vyhľadávať ženy počas silnej menštruácie, ľudia s vysokou hladinou cholesterolu či zavodnení ľudia?
Po ktorej surovine môžu siahať diabetici, keďže pomáha znižovať hladinu cukru v krvi a vegetariáni pre kvalitné bielkoviny?
Šošovica!
Či už zelená, červená alebo žltá, všetky dodajú nášmu telu potrebnú energiu a naše telo zasýtia na dlhšiu dobu.
A, navyše, neobsahuje žiadne tuky:)
Že nadúva? S použitím saturejky bude tento problém zažehnaný a všetci si môžeme vychutnať jej báječnú chuť a zároveň si zobrať všetko, čo ponúka.
Využitie ako prílohy či ako samostaného jedlo prináša tento malý zázrak na naše stoly pestrosť a kreativitu:)
*ŠOŠOVICA NA CIBUĽKE*
Potrebujeme:
1hrnček šošovice
1/2 červenej cibule
2hrnčeky vody
soľ, korenie
1/2čl sušeného oregána
1čl masla
olivový olej
čerstvá pažítka
– Do hrnca dáme olivový olej a maslo. Cibuľu si nakrájame nie úplne na drobno(je pekné, keď je v šošovici vidno). Do rozpusteného masla s olejom pridáme cibuľu, speníme. Osolíme, aby cibuľa pustila trochu šťavy a neprichytávala sa.
Po krátkom orestovaní pridáme šošovicu a opäť krátko orestujeme, pričom dávame pozor, šošovica sa ľahko prichytí.
Pridáme korenie a oregáno. Zalejeme vodou a plameň stiahneme. Necháme poodokryté prebublávať cca 10minút. Voda sa zatiaľ vyparí a šošovica bude mäkká.(ak by už šošovica bola hotová a vody by bolo ešte trocha, odokryjeme úplne)
Posypeme čerstvou požítkou.
Eňo-ňuňo!
Dobrú chuť!
POZN.: Posypte namrvenou fetou a jedlo a la symfónia chutí je na stole:) alebo podávajte s mäsom. Veď nemusí byť stále len ryža:)