VIACZRNNÁ BUBLANINA PLNÁ ČEREŠNÍ

Ja vám vcelku nechápem, ako mohla tá naša mladá čerešienka tak urodiť tento rok… Je plná čerešní. Každý deň zaplním veľkú misu zrelými sladkými srdiečkami.

A to, samozrejme, spĺňam kritérium správneho zberača- jednu do úst, jedno do košíka.

No, mrazák mám už plný:) S pohľadom psa som čakala na vyslobodenie od muža, že čo s nimi? Že nejakú rýchlu, ale chutnú bublaninu.

Uf… no dobre:) Namiesto večere zjedol tretinu plechu!

A naozaj:) Úspechom bola veľká kopa čerešní a príjemne nasladlé, viaczrnné cesto. Každý druh obilia predstvuje odlišnú chuť, robí v ceste inú štruktúru.

No a posýpka navrchu… niet o čom:)

 

 

*VIACZRNNÁ BUBLANINA*

 

Potrebujeme:

½ hrnčeka špaldovej celozrnnej múky

½ hrnčeka pohánkovej múky

½ hrnčeka ryžovej múky

¼ hrnčeka jačmennej múky

¼ hrnčeka ovsenej múky

½ hrnčeka oleja

¾ hrnčeka trstinového cukru

2čl vanilkového cukru

½ hrnčeka rastlinného mlieka

2 celé vajcia

2čl vínneho kameňa

1 misku vykôstkovaných čerešní

– V mise si zmiešame múky s cukrom, vanilkovým cukrom a olejom. Odoberieme ¾ hrnčeka- to bude posýpka.

Do misy ďalej pridáme mlieko, vajcia a vínny kameň.

Suroviny dobre premiešame, aby v ceste neboli hrudky.

Stredne veľký plech vymastíme a vysypeme krupicou (ja mám doma špaldovo- ryžovo- pohánkovú).

Cesto vylejeme na vysypaný plech, uhladíme stierkou, aby bolo všade rovnako vysoké.

Navrch pokladieme nahusto čerešne. Ak ich je viac, mierne ich zatlačíme do cesta.

Posypeme mrveničkou a dáme piecť do rozpálenej rúry na 200´C.

Pečieme 25minút.

Po upečení necháme vychladnúť a následne môžeme podávať nakrájané na kocky.

Dobrú chuť

TIP: Keď prejde sezóna čerešní, použite iné ovocie:) Nedržíte doma toľko druhov múk? Nevadí- dôležitý je pomer surovín- použite 2 hrnčeky múky.

image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
7