CÍCEROVÁ KAŠA

Strukoviny sa snažím jesť pravidelne. Sú zdrojom rastlinných bielkovín a okrem toho, že sú zdravé, sú naozaj chutné.

Máme totiž zaužívané akosi hovoriť menej obľúbeným jedlám, že sú zdravé… Všimli ste si to? Najmä teda pri brokolici neustále počúvam- daj si, je zdravá.

Nejem potraviny preto, že sú zdravé, ale preto, že sú chutné… vy nie?

Cícer si dám, pretože mi chutí.

Polievky, nátierky, k mäsu… a dnes cícerová kaša!

K tanieru som pridala aj kopec nádherne zrelých domácich paradajok, ešte bazalka a všetko preliala chilli olejom.

Domáca slaninka nie je povinná, ale chlapovi počarovala k väčšej motivácii skúsiť „jedlo chudobných“.

 

 

*CÍCEROVÁ KAŠA*

 

 

Potrebujeme:

2 konzervy cíceru alebo 1 misku sušeného

1 veľkú červenú cibuľu

1čl kurkumy

1 stonku zeleru

soľ, korenie

2 stonky čerstvej bazalky

olivový olej

– Červenú cibuľu nakrájame a osmahneme na oleji. Pridáme soľ, korenie a kurkumu. Vsypeme cícer. Zalejeme vodou, pridáme stonku zeleru aj stonky bazalky (bez lístkov) a povaríme.

V prípade, že máme cícer z konzervy, vody použijeme len toľko, aby zakryl suroviny. V prípade, že máme cícer sušený, treba ho najprv na 12hodín namočiť, zliať a potom pridať do cibule. Vody dáme oveľa viac, aby cícer mal dostatok času zmäknúť.

Keď sa voda odparí a cícer je mäkký, odstránime stonky zeleru a bazalky.

Tyčovým mixérom rozmixujeme cícer na hladkú kašu.

cícerová kaša výborne chutí s osmahnutou domácou slaninkou, paradajkou, lístkami bazalky a nakoniec chilli olej.

Hm…cítite tú úžasnú vôňu?:)

Dobrú chuť!

image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
7