VANILKOVÁ ZMRZLINA

Čo urobíte, keď chcú deti vanilkovú zmrzlinu? No urobíte im ju! Žiadne kupovanie!

Jednoduché na prípravu, aj keď niet zmrzlinovač.

Po ochutnaní sa deti pýtali- kedy si bola v obchode?
Identická chuť bez emulgátorov, zvýrazňovačov chutí a ďalších hlúpostí

 

*VANILKOVÁ ZMRZLINA*


Potrebujeme:

6žĺtok

6PL trstinového cukru

370ml smotany na šľahanie

230ml mlieka

1/2ČL sušenej vanilky

– 6žĺtok vyšľaháme so 6pl trstinového cukru do nadýchanej peny.

V hrnci si ohrejeme 370ml smotany(použila som 40%nú) a 230ml plnotučného mlieka s 1/2čl sušenej vanilky(sonnentor predáva, alebo 2vanilkové lusky-vyškrabané vnútro a pridať do hrnca i lusky. Tie však potom vyberieme).

Zmes ohrejeme pod bod varu. Tretinu zmesi vlejeme k žĺtkam a metličkou premiešame, aby sme vyrovnali teplotu a žĺtka sa nezrazili.

Prelejeme do hrnca.

Chvíľu miešame, bez plameňa, a vlejeme do nádoby, kde bude tekutá zmes tuhnúť a meniť sa na zmrzlinu.

Zmes každú polhoďku premiešame, trvá to cca 4hodiny.
Výsledok za to stojí!

Toto je základ. Ostatné sa odvíjajú- do čokoládovej pridáme rozpustenú čokoládu, kokosová s kokosovým mliekom a nastrúhaným kokosom…možností je veľa!

Dobré maškrtenie!

image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
7