V stredu som bola bombardovaná čokoškovými dobrotami z každej strany. Bol deň čokolády. Vlastne moje druhé narodeniny:) Čokoláda je moje druhé meno:)
Paradoxne som v ten deň nič sladké nepiekla, nevarila ani nejedla. Len som premýšľala nad chuťami nového receptu.
Zbúchala som ho raz-dva.
Upiecť ho bola trochu výzva, nevedela som dobre odhadnúť dobre dobu pečenia. Ešte som toľko vajíčok naraz v receptúre nepoužila:)
Všetko je niekedy prvý raz- prvá láska, prvý pád…:)
Jejda, viete, čo z toho vzišlo?
Vábny na pohľad, šťavnatý, príjemne sladký, čokoládový a neodolateľný.
Mám nového tátoša v čokoládovej stajni:)
*ČOKOŠKOVÁ TORTA BEZ MÚKY*
Na korpus potrebujeme:
100g mletých mandlí
3PL extra tmavého karobu
200g horkej čokolády
150g masla
5 vajec
200g trstinového cukru
Na plnku potrebujeme:
250g mascarpone
50ml smotany na šľahanie
100g kvalitnej mliečnej čokolády
– Na korpus zašpiníme tri misky a tortovú formu s priemerom 24cm:)
Spodok tortovej formy obkreslíme ceruzkou na papier na pečenie a vystrihneme. Dáme na dno formy. Boky vymastíme maslom.
Rozmixované mandle zmiešame v miske s karobom.
Nad parou si v ďalšej miske rozpustíme čokoládu s maslom.
V tretej miske vyšľaháme celé vajíčka s cukrom do nadýchanej peny.
Do vajíčkovej misky vlejeme rozpustenú čokoládu s maslom a spojíme do kompaktnej hmoty, najlepšie mixérom.
Postupne po lyžiciach prisýpame poslednú, mandlovo-karobovú misku.
Cesto vylejeme do pripravenej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180´C. Pečieme 45 minút. Vrch sa popuká, vnútri bude prepečený, ale ostane úžasne šťavnatý.
Po vybratí z rúry necháme vychladnúť, najlepšie na mriežke. Papier na pečenie na torte necháme, ten odstránime až po vychladnutí.
Korpus si „sadne“. Niektoré popukance sa úplne oddelia, ale to vôbec nevadí. Pozbierame ich a odložíme na dekor.
Krém si urobíme nasledovne. Nad parou dáme topiť čokoládu. Mascarpone si zatiaľ vymiešame so smotanou. Rozpustenú čokoládu vlejeme do krému a dobre premiešame.
Než vychladne korpus, plnku dáme zachladiť do chladničky.
Z korpusu odstránime papier na pečenie a navrch navrstvíme plnku. Odlomené popukance rozmrvíme v prstoch nad tortou.
Voilá!!!
Neodolateľná chuť:)
Dobré mlsanie!:)