CELOZRNNÉ GIGLI S RICOTTOU

Kto ma trochu pozná, vie, že všetko talianske je u mňa vysoko cenené.
Ako správny talianofil dbám na kvalitu. Milujem, ako z pár surovín dokážu vykúzliť gastronomický zážitok.
Veru, nie na darmo sa hovorí: V jednoduchosti je krása!
Typická pre taliansku kuchyňu je ricotta. Syr, ktorý je u nich tak ospevovaný, je vyrábaný zo srvátky.
V domácej podobe je potrebné spotrebovať ho do pár dní.
Mäkká, zrnitá štruktúra je typická pre tento smotanový syr. Vďaka svojej neutralite sa dá použiť nasladko i naslano.
Taliani nepoužívajú veľmi smotanu. Taliani vo veľkom používajú ricottu.
*CELOZRNNÉ GIGLI S RICOTTOU*
Potrebujeme:
400g celozrnných gigli
250g ricotty
1 strúčik cesnaku
soľ
žerucha
        – Do hrnca dáme variť vodu na cestoviny. Vodu osolíme. Po zohretí pridáme gigli.
Varíme do úrovne al dente. Pred zliatím si z hladiny odoberieme trochu škrobovej vody na omáčku(cca 50ml).
Zliate gigli prelejeme olejom, zamiešame.
Na panvici si osmahneme pretlačený cesnak na oleji. Pridáme ricottu, premiešame. Počkáme len, čo sa prehreje.
Vlejeme škrobovú vodu z cestovín.
Hotovo!
Podávame ozdobené žeruchou.
Dobrú chuť!
TIP: Pridajte s tuniaka navrch a máte ďalšie skvelé jedlo:)
image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
4