CÍCEROVÁ POLIEVKA S KURKUMOU A KOKOSOVÝM MLIEKOM

Obľubujem cícer z viacerých dôvodov. Je to síce strukovina, no nespôsobuje takú plynatosť, ako iné strukoviny.
Dá pripraviť na sladko i na slano. Je prirodzene bezlepkový, vhodný pre vegetariánov, celiatikov i tehotné ženy.
Výborný ako príloha, ingrediencia do chlebového cesta, náhrada chipsov, základ pomazánky a najnovšie u nás veľký hit- polievka s kokosovým mliekom.
Pokúšam sa zistiť, čo spôsobuje naše prehliadanie cíceru, keďže má veľa vlákniny, horčíka, železa, selénu, vitamínov radu B, kyselinu listovú a celý rad stopových a minerálnych látok. Ak zaradíme cícer do jedálnička 1x týždenne- a priznajme si, to vôbec nie je veľa- účinky, ktoré ponúka, sa začnú ozývať. Zníženie cholesterolu, zrýchlenie metabolizmu, prečistenie čriev, zlepšenie imunity, zlepšenie trávenia, kvality nechtov i vlasov… A bingo je, že všetky cenné vitamíny sa nestrácajú pri tepelnej úprave.
Tak! Hop-šup variť, cícer volá:)
*CÍCEROVÁ POLIEVKA S KURKUMOU A KOKOSOVÝM MLIEKOM*
Potrebujeme:
2hrste cíceru
1červenú cibuľu
1čl kurkumy
1čl mletej rasce
1čl sušeného oregána
1/2 plechovky kokosového mlieka
soľ, korenie
olivový olej
        – Večer pred varením si namočíme cícer. Ráno zlejeme.
Červenú cibuľu si nakrájame na drobno a osmahneme do sklovita na olivovom oleji.
Pridáme zliaty cícer, kurkumu, rascu, oregáno a korenie a premiešame.
Zalejeme vodou a necháme variť do mäkka.
Keď je cícer mäkký, vypneme plameň. Tyčovým mixérom rozmixujeme dohladka.
Prilejeme mlieko, ešte raz rozmixujeme, aby sa dobre rozmiešalo.
Osolíme podľa chuti.
Podávame pokvapkané chilli olejom, s krutónmi alebo syrom.
Dobrú chuť!
POZN.: Táto polievka je u mňa Food to go. Večer si ju uvarím, ráno ohrejem do termosky a na obed teplé popíjam, keď nestíham obed.
TIP: Skráťte si čas a použite cícer z konzervy:) Ak neobľubujete kokosové mlieko, použite klasickú smotanu, alebo pokojne mlieko vynechajte.
image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
2