- Ak by ste náhodou stroskotali na opustenom ostrove, hľadajte kokosové palmy. Ich plody- kokosové orechy dokážu človeka udržať pri živote.
Vďaka kokosovej vode bude telu doplnený draslík, vápnik, kremík, hrčík, nemalé množstvo bielkovín a “béčka”. Táto voda je super pri žalúdočných problémoch.
Z dužiny telo uvíta železo, nasýtené tuky a vlákninu.
Ako prírodný liek je kokos výborný pri ochoreniach kože.
Navyše, ak ho spojíte so správnymi surovinami, vznikne mňamka hodná všetkej pocty.
Kakao, káva, rum a kokos! No jasné! Roláda!
U nás je to veľmi žiadaná mlska. Dokonca ju robím už roky ako narodeninovú tortu!
Taká silvestrovská roláda…hmmm:)
*KOKOSOVÁ ROLÁDA BEZ PEČENIA*
Potrebujeme:
Na tmavú časť:
3 balenia podrvených čokoládových keksov(bebe keksy alebo marína)
130g mletého cukru
30g kakaa
30g kokosu
1čl rumu alebo 1/2 čl rumovej arómy
1hrnček kávy (cca 200ml)
voda podľa potreby
Na bielu časť:
140g mletého cukru
70g kokosu
140g masla
3čl vanilkového cukru
– Suroviny potrebné na tmavú časť zmiešame. Záleží od keksov, koľko vody je potrebné pridať, obvykle do 1/4hrčeka. Vždy prilievame po častiach.
Hotové cesto dáme do potravinovej fólie zospodu aj zvrchu v dostatočnej veľkosti, asi ako menší plech. Cesto vyvaľkáme.
V miske zmiešame suroviny na bielu časť. Ak nemáme maslo izbovej teploty, maslo jednoducho rozpustíme.
Vrchnú časť fólie z cesta odstránime. Bielu zmes rovnomerne navrstvíme na tmavú časť. Pomocou spodnej fólie zvinieme do rolády. Roládu necháme vo fólií a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na dve hodiny.
A začína sa boj o dobrotu:)
Dobrú chuť!
TIP: Nahraďte maslo kokosovým olejom a pridajte tak na výžive. Sypké časti zmiešame spolu a postupne pridávame kokosový olej, pokiaľ zmes nebude držať pokope. Ku kakau pridajte karob alebo kakao môžete úplne nahradiť karobom. Zdravšie, no rovnako chutné prevedenie.