KVÁSKOVÉ LIEVANCE

Niekde dookola robia palacinky, tamto waffle, inde lievance…u nás frčia. Najviac sa mi na nich ráta zloženie. Nikomu nevadí, že tieto kváskové lievance ukrývajú v sebe vločky a cesto je vďačné na obmeny múk. Tak striedam rôzne celozrnné múky a vždy to výjde. Stačí dodržať gramáž.
***KVÁSKOVÉ LIEVANCE***

Na štartér potrebujeme:
75 g pšeničnej múky
75 g vody
1 PL kvásku
– Zmiešame spolu a zakryté necháme 12hodín rozkvasiť na linke pri izbovej teplote.
Následne pridáme:
450 ml mlieka
100 g vločiek
200 g špaldovej múky(dávam aj pohankovú)
60 g cukru
– Opäť zmiešame spolu a prikryté necháme 3hodiny kysnúť na linke alebo šupneme na 12 hodín do chladničky. Následne pridáme jedno nastrúhané jablko a 1 vajce.
Krásne prekyprené vôľou života smažíme na panvici z oboch strán dozlatista.
Mňam-mňam!

TIP: Ste zaneprázdení a potrebujete jednoduchšiu prípravu?
V tom prípade zmiešajte všetko naraz, teda neurobíte štartér, a do cesta pridáte 2 PL materského kvásku. Po premiešaní prekryte misu neprievzdušným materiálom a dajte do chladničky na 12 – 24 hodín. Následne už len nastrúhajte jablko, pridajte aj vajce a vysmážajte.

Dobrú chuť!

POZN.: Ak robíte kváskové lievance z mladého kvásku, aby ste ho spotrebovali, použite celé množstvo, ktoré máte.  Vynechajte teda prípravu štartéra.

image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
Summary
recipe image
Kváskové lievance
Naty
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 15 Review(s)
56