KVÁSKOVÉ LIEVANCE

Niekde dookola robia palacinky, tamto waffle, inde lievance…u nás frčia. Najviac sa mi na nich ráta zloženie. Nikomu nevadí, že tieto kváskové lievance ukrývajú v sebe vločky a cesto je vďačné na obmeny múk. Tak striedam rôzne celozrnné múky a vždy to výjde. Stačí dodržať gramáž.
***KVÁSKOVÉ LIEVANCE***

Na štartér potrebujeme:
75 g pšeničnej múky
75 g vody
1 PL kvásku
– Zmiešame spolu a zakryté necháme 12hodín rozkvasiť na linke pri izbovej teplote.
Následne pridáme:
450 ml mlieka
100 g vločiek
200 g špaldovej múky(dávam aj pohankovú)
60 g cukru
– Opäť zmiešame spolu a prikryté necháme 3hodiny kysnúť na linke alebo šupneme na 12 hodín do chladničky. Následne pridáme jedno nastrúhané jablko a 1 vajce.
Krásne prekyprené vôľou života smažíme na panvici z oboch strán dozlatista.
Mňam-mňam!

TIP: Ste zaneprázdení a potrebujete jednoduchšiu prípravu?
V tom prípade zmiešajte všetko naraz, teda neurobíte štartér, a do cesta pridáte 2 PL materského kvásku. Po premiešaní prekryte misu neprievzdušným materiálom a dajte do chladničky na 12 – 24 hodín. Následne už len nastrúhajte jablko, pridajte aj vajce a vysmážajte.

Dobrú chuť!

POZN.: Ak robíte kváskové lievance z mladého kvásku, aby ste ho spotrebovali, použite celé množstvo, ktoré máte.  Vynechajte teda prípravu štartéra.

Summary
recipe image
Kváskové lievance
Naty
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 10 Review(s)
45