Najlepšie ma pochopia tí vyťažení. Ráno vstávate mrte skoro, celý deň pracujete, prídete domov unavení a ešte pred vchodom do domu viete, že vás čakajú úlohy s deťmi, neporiadok a veľké oči, v ktorých sa značí- ČO BUDE NA VEČERU???
Tak na toto mám skvelý recept! V chladničke mi stál zeleninový vývar, po ceste som kúpila mleté mäso a večera ako namaľovaná:)
Mäso šťavnaté, plné chuti vývaru, mäkká zelenina len jemne hraje nôtu a drsnosť celozrnných linguine dotvára dokonalý súlad.
Recept na rýchle jedlo bez ochudobnenia kvality!
*LINGUINE S MLETÝM NA VÝVARE*
Potrebujeme:
500g mletého mäsa
300ml vývaru
2strúčiky cesnaku
3PL domáceho kečupu
soľ, korenie
1čl sušeného oregána
1/2čl červenej papriky
vidličkou popučená zelenina z vývaru
celozrnné linguine
olivový olej
– Na panvicu dáme olej a ešte za studena doň pridáme pretlačené strúčiky cesnaku. Keď sa cesnak začne smažiť, pridáme mäso, osolíme, okoreníme a premiešame.
Po krátkom osmahnutí pridáme oregáno, červenú papriku a restujeme, pokiaľ nezačne mäso púšťať šťavu.
V tomto momente pridáme popučenú zeleninu(ja som mala mrkvu a zeler) a domáci kečup, ktorý dodá jedlu rozmer nasladlej kyslosti.
Zalejeme vývarom a necháme odokryté prebublávať cca 15minút. Sem-tam premiešame.
Ak by sa tekutina rýchlo vyparovala, môžeme pridať ešte vývar, alebo vodu.
Postavíme si vodu na linguine. Hojne osolíme a keď začne voda vrieť, vhodíme ich do hrnca. Varíme do úrovne al dente. Ešte pred scedením odoberieme z hladiny vody 2-3PL škrobovej vody a pridáme k mäsu.
Tento trik robia Taliani, docielime tým jemnejšiu a lahodnejšiu chuť omáčky.
Scedíme linguine, pokvapkáme olejom, riadne premiešame a servírujeme!:)
S čerstvými bylinkami, parmezánom a chilli olejom:)
Dobrú chuť!
TIP: Dajte variť vodu na cestoviny hneď na začiatku a skráťte si tak čas prípravy. Ešte väčšia skratka je dať vodu zovrieť do kanvice:)