MAKOVO-ČOKOLÁDOVÝ ZÁZRAK

Keď sa zemitá chuť chrumkavého maku snúbi so zamatovo jemnou chuťou čokolády, vzniká chvíľa, ktorá spomaľuje, sústreďuje na okamih vychutnania si pôžitku

Aj vy sa chcete zastaviť?

MAKOVO-ČOKOLÁDOVÝ ZÁZRAK

Cesto:
1hrnček celého maku
1/2hrnčeka pohankovej múky
1/2hrnčeka ryžovej múky
1hrnček mlieka
1/2hrnčeka cukru
3vajcia
2 čl vínneho kameňa
1čl vanilkovej esencie

Plnka:
4-6pl jahodový džem
500g mascarpone
nutella podľa chuti
– Všetky suroviny na cesto zmiešame spolu, dáme piecť na plech vystlaný papierom na pečenie na 20minút pri teplote 190’C. Po upečení necháme vychladnúť.
Korpus následne natrieme džemom.
V miske vymiešame mascarpone s nutellou. Zmes rozotrieme po povrchu a necháme vychladiť.
Zamknite chladničku, aby ste to vydržali

Pozn.: Ak nutellu nekonzumujete, nahraďte čokoládou, no táto kombináciou je pre mňa mňamkou, ktorou poprieram svoje zásady.

image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
6