ROZKVITAJÚCI CHLIEB

Je samozrejmé. že kvet rozkvitá. Ale čo má s tým chlieb? Veľa! Rozkvitajúci chlieb je krásnym predstavením ódy na rúru. Divadlo zadarmo a ešte aj odmena v podobe jemného, maslovo chutiaceho chlebíka.

 

*ROZKVITAJÚCI CHLIEB*

Potrebujeme:

500g hladkej múky

½ kocky čerstvého droždia alebo 5g sušených

320g vlažnej vody

2PL olivového oleja

1,5čl soli

1čl cukru

– Ak chceme chlieb načechraný, múku preosejeme. V strede vyhĺbime jamku, vlejeme vodu, namrvíme droždie. Vsypeme cukor a necháme droždie naštartovať, do pár minút to bude. Následne pridáme soľ a vymiesime cesto. Necháme hodinu kysnúť. Na doske si z vykysnutého cesta vytvarujeme bochník. Ten prenesieme na plech s papierom na pečenie, na konce dáme poháriky hore dnom a prekryjeme fóliou. Tak pomôžeme chlebíku s rovnomernom a slobodnom kysnutí. Takto ho necháme hodinku.

Rúru si vyhrejeme na 220´C. Odstránime fóliu aj hrnčeky, v chlebe urobíme tri šikmé zárezy a dáme piecť na 25minút.

Vynikajúci ešte mierne teplý, ale i na druhý deň.

Mňamka, čo poviete?

image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
8