Dokonale poznáme všetci dilemu, čím obdarovať priateľov či známych. A je to jedno, či sa jedná o sviatok alebo malú pozornosť vyjadrujúcu jeho dôležitosť bytia v našom živote.
Bonboniéry sú dávno pasé, alkohol dáva každý, knihou sa nemusíme trafiť do žánru…
Preto rada volím osobné darčeky!
Ich hodnota nie je ani zďaleka taká vysoká, ako posolstvo, ktoré v sebe nesú. Jednoducho povedané- darčeky, ktoré chytia za srdce.
Bolo Jozefa:) Skvelá príležitosť vymyslieť pre môjho švagra niečo originálne!
Ochutená čokoláda rôznych tvarov rustikálne zabalená do kornútku:) Biela s kokosovo- vanilkovým nádychom doplnená o plnosť chute mandlí, tmavá čokoláda v znamení orientálnosti- korenistá:)
Papier, z vonkajšej strany popísaný, poskladaný do kornútku.
Celé je mňamkové so signálom- toto je len tvoje, uzobkávaj:)
*ČOKOLÁDA V KORNÚTKU*
Na tmavú čokoládu potrebujeme:
100g horkej čokolády
1/2čl škorice
1/4 čl nadrveného kardamómu
1/4čl mletého klinčeka
1PL trstinového cukru
štipka soli
Na bielu čokoládu potrebujeme:
100g bielej čokolády
1hrsť plátkov mandlí
1čl kokosového oleja
1PL trstinového cukru
1/4čl sušenej vanilky
– V miske si nad parou rozpustíme tmavú čokoládu.
V ďalšej miske si zmiešame ostatné suroviny a rovnomerne rozsypeme na väčší kus papiera na pečenie.
Po rozpustení čokoládu polievkovou lyžicou rozlievame ledabilo po papieri s korením.
Necháme zatuhnúť.
S bielou čokinou je to isté.
Rozpustíme si ju nad parou v miske.
Hrsť mandlí v ruke poriadne stlačíme, čím ich namrvíme na vhodnú veľkosť.
Zmiešame ich s cukrom a vanilkou a posypeme rovnomerne na papier na pečenie. Do rozpustenej čokolády pridáme lyžičku kokosového oleja a premiešame.
Opäť polievkovou lyžicou alebo stierkou „hákom- bákom“ vylievame na papier na pečenie.
Necháme zatuhnúť.
Po stuhnutí čokoládu nalámeme na rôzne veľké kúsky.
Z papiera vyrobíme kornútok a dáme doň striedavo obe čokolády.
Dobré obdaruvávanie a mlsanie!