GASPACHO

Dokonale chápem španielskych roľníkov, ktorí v tom otrasnom úpeku tvrdo pracovali na poliach.

Šak komu by chutilo jesť?! Iba veľký smäd a túžba po osviežení.

Logika nepustí- ak chce mať roľník stále silu, musí jesť.

Obdivujem kreativitu a vynaliezavosť chudobnejších ľudí v kuchyni. Zväčša, keď bohatší zo zvedavosti ochutnajú, s úžasom povznesú jedlo chudobných na výslnie dopytu.

Keď som dnes otvorila dvere, šokovaná páľavou som ostala s dilemou, čo jesť, keďže variť je čisté bláznovstvo.

Zašla som na trh pozrieť, či nájdem krásne paradajky na studenú polievku.

To je totiž základ. Kvalitné paradajky. Skúste k nim privoňať. Musia voňať ako paradajky. Farba má byť sýto červená. Žiadne rýchlo vyhnané umeliny.

Ostatné suroviny sú bežné asi v každej domácnosti:)

Hor´sa na nevarenie:)

 

 

*GASPACHO*

 

Potrebujeme:

2 zrelé veľké paradajky

1 krajec starého chleba

1 hrsť bazalky

1PL oleja

soľ, korenie

1 strúčik cesnaku (nemusí byť)

voda

– Chlieb zalejeme v miske vodou a necháme ho vodu vpiť, aby zmäkol.

Paradajky rozkrojíme na polovicu a vyrežeme tvrdú stonku. Nakrájame na menšie kúsky.

Všetky suroviny dáme do vyššej nádoby a ponorným mixérom rozmixujeme. Podľa potreby rozriedime vodou.

Prelejeme do pohára a pijeme.

Dobrú chuť!

POZN.: Uvedené množstvo je pre jedného človeka, objemovo 0,4l.

 

image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
7