INSTANTNÉ DOMÁCE LIEVANCE

Keď mi bolo dnes navrhnuté, že na obed by mohli byť palacinky, prevrátila som oči. Akože zasa? Z vianočného vypekania som presladená očami, nieto ešte sladké jesť. No všetko hralo proti mne. Veľa hodín, málo času, hladoši všetci, recept rýchly, nenáročný. Och! A v tom mi bliklo! Veď to nemusia byť palacinky! Ale lievance! Rýchle jednoduché, jedna dávka je 26kúskov, ok, vyhrali ste. Hor´sa na ne teda:)
Siahla som do police, kde mám zmes predpripravenú. K nápadu ma priviedla ďalšia moja múza- neukameňujte ma, mám rada jej vášeň- Nigella. Do zmesi sypkých vecí pridám už len tekuté suroviny a smažím. Bez tuku, samozrejme:)
Do 10minút sme sedeli za stolom a tlačili.
* RÝCHLE LIEVANCE alebo CESTO DO ZÁSOBY*
Potrebujeme:
600g hladkej múky(používam špaldovú hladkú zmiešanú s celozrnnou)
80g trstinového cukru
1čl soli
2čl sódy bikarbóny
40g vínneho kameňa(kypriaci prášok)
       – Všetky suroviny dáme do väčšej uzatvárateľnej nádoby a poriadne premiešame. Takto predpripravenú zmes dáme do komory a bude čakať na svoj čas výslnia v kuchyni:)
Lievance pripravíme nasledovne:
1hrnček predpripravenej zmesi
1hrnček vlažného mlieka
1PL rozpusteného masla
1vajce
     –  Suroviny spolu zmiešame a smažíme na panvici z oboch strán. Na jeden lievanec stačí 1PL cesta. Smaženie zaberie z každej strany pár sekúnd. Vďaka rozpusetenému maslu sa lievance neprichytávajú, a tak ich môžeme smažiť nasucho, bez oleja:)
Mňam!
Vyskladali sme si hambáč a užívali si pocit plniaceho sa brucha.
Skvelé ako sladké raňajky či olovrant:)
Dobré zmlsnutie:)
foto: <a href=”http://www.freepik.com/free-photos-vectors/food”>Food image created by Valeria_aksakova – Freepik.com</a>
image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
6