A preto milujem brownie. Veeeľa čokolády s maslom a vajíčkami a múka s cukrom, aby to malo štruktúru cesta…
Prvýkrát som počula o brownie u Nigelly. Viem, že ju veľa ľudí odsudzuje za niektoré jej suroviny, ktoré používa a pýši sa tým. Ja ju mám veľmi rada. Dokazuje mi, že ak niečo robím, nemám sa za to hanbiť, ale byť na to hrdá. Ak to tak nie je, radšej to nerobím.
V jednom dieli piekla o polnoci narýchlo koláč pre jej dcéru do školy. Našla si len odkaz(keď prišla zo žurky), že potrebuje na zajtrajšiu akciu niečo napečené.
Upiekla jej brownie. Môj osudový diel, ktorý spečatil lásku k čokoláde v koláčoch.
Odvtedy som ich napiekla na mraky. Skúšala som rôzne receptúry, niektoré som si urobila sama.
Môj najnovši brownie hit je bez lepku a s kváskom.
Je tak dobrý, vláčny a vlhký uprostred… a s čučoriedkovým osviežením 🙂
Brownie s kváskom- to znie bláznivo, že? A ja som blázon do kvásku 🙂
***BEZLEPKOVÝ BROWNIE S KVÁSKOM***
Potrebujeme:
100g ryžovej múky
50g pohánkovej múky
20g tapiokovej múky
150g trstinového cukru
100g masla
150g kvalitnej horkej čokolády
1PL bezlepkového kvásku
3 vajcia
+čučoriedky a 50g čokolády na zdobenie
– V miske na parou roztopíme čokoládu s maslom. Pridáme vajcia a kvások a dobre rozmiešame.
Spojíme si v druhej miske múky s cukrom. Vsypeme do čoko zmesi.
Dobre premiešame, prikryjeme fóliou a necháme 1,5 hodiny stáť.
Plech o rozmere 27x20cm vystelieme papierom na pečenie.
Cesto rozotrieme rovnomerne na plech.
Dáme piecť do rozohriatej rúry na 165´C približne 20 minút.
Necháme trochu schladnúť.
Povrch posypeme čučoriedkami. Aby dobre držali, môžeme ich do koláča trochu zatlačiť. Rozpustíme čokinu na ozdobu a lyžičkou cik-cak rozlejeme.
Necháme úplne vychladnúť.
Dobrú chuť!