Hneď v úvode vám prezradím, že nič konkrétne nákladné. Žiadne veľké investície.:)
Ak máte v domácnosti kuchyňu (čo musíme každý mať:)), tak už v tomto momente máte všetko na to, aby ste mohli začať kváskovať.
Pomôcky, ktoré sú ku kváskovaniu potrebné, sa poľahky nájdu v každej domácnosti. To, že spomínam kameň na pečenie, ošatky, narezávatká a ďalšie pomôcky- to je už pokročilá výbava, ktorú postupne chce mať každý domáci pekár, ale nie je to základ, ktorý je nevyhnutný.
Na to, aby mohol človek kváskovať, mu stačí chuť skúsiť kváskovanie a kvások. 🙂
Základná výbava domáceho pekára:
- váha
- misa
- lyžice a lyžičky
- tanier na prekrytie misy počas kvasenia
- pracovná doska
- utierka (na vystlanie sitka)
- sitko alebo cedník (na finálne kvasenie cesta)
- 2 plechy ( 1 na pečenie, 2.na zaparenie)
- rúra
- múky (bez aditív, upravujúcich látok a slovenké, vhodné na kváskovanie nájdete v mojom eshope)
- voda
- soľ
- materský kvások
- recept, ktorý poľahky zvládne začiatočník, napríklad tento.
Smelo do toho! Kedy ste potrebovali poradiť, pomôcť, čokoľvek vysvetliť, napíšte mi mail na info@chutodnaty.sk alebo pre rýchle zastihnutie, rýchlu radu mi napíšte na Instagram- Chuť od Naty.
TIP: Nakuknite do môjho eshopu, kde nájdete overené pomôcky na kváskovanie, aj veci, ktoré rada používam v kuchyni.