TEKVICOVÁ POLIEVKA

Ja viem, že v tejto dobe je to skôr o tom, kto je výkonnejší, kreatívnejší a flexibilnejší. V poslednej dobe o tom aj dosť píšem. Premýšľam o tom dosť veľa.

Nie je vôbec jednoduché zatriediť si všetko tak, aby sme boli šťastní a aby boli šťastní aj tí, s ktorými trávime čas.

Hovorí sa, že nemôžeme druhým dať to, čo sami nemáme. A teda, ak nemáme radi sami seba, ako potom môžeme milovať iných? Tam nie je rovná sa, čiže to nie je vyrovnané.

A tak od základu- nebudeme hladovať, len aby sme stihli odovzdať načas dokumenty. Ak sa nám nedá čas zorganizovať inak, musíme sa na vec začať pozerať inak. Alebo inak, ak nejde Mohamed k hore, pôjde hora k Mohamedovi.

Ako to teda urobiť? Pretože, a to vieme všetci úúúúplne dokonale, ak máme nepravidelné stravovanie, o chvíľu sa začne ozývať problém za problémom a to nie je len o pribúdajúcich kilách. Pretože keď telo nechávame hladovať, nielenže nemáme dosť energie a chýba nám dobrá nálada. Ale navyše, náš metabolizmus začne šetriť každú kalóriu zo strachu, kedy dostane ďalšie jedlo. Následne sa spomaľuje bazálny metabolizmus a už to začína… a to nespomínam, akou rýchlosťou nahádžeme jedlo do seba a častokrát s nulovou nutričnou hodnotou.

Dlho som zvažovala kúpu Vitamilku. Asi rok. Nechcem si kuchyňu zapratávať strojmi, ktoré použijem len raz a potom z toho prach zotieram. Z impulzívnych nákupov som vyrástla. A veru nebanujem. Niekedy sa dá natrafiť na akciu a kúpiť si stroj výhodnejšie.

Nielenže vyrobí rastlinné mlieko, ale zachraňuje v dňoch, kedy sa čas rúti a na jedlo nie je čas. Nasúkam dnu suroviny na polievku, zalejem vodou alebo vývarom a on si varí, mixuje. Výsledkom je horúca dokonale rozmixovaná polievka.

Táto konkrétne tekvicová polievka má hneď dvoje využitie. Podľa množstva použitej tekvice si vyrobím polievku alebo sugo- omáčku.

Takže keď chcem food to go, urobím si polievku do termosky a keď chcem navariť večeru, len k hustejšej omáčke uvarím cestoviny či ryžu. Parmezán, chilli olej, pre mäsu chtivých klobása a je to šupa!

A to znie dobre, že?

 

***TEKVICOVÁ POLIEVKA***

 

Potrebujeme:

1 malú alebo polovicu z väčšej oranžovej tekvice

1 stredne veľkú cibuľu

1 strúčik cesnaku

Voda alebo vývar

Čerstvý rozmarín

Soľ, korenie

– Tekvicu poriadne umyjeme. Očistíme ju od šupky. Odstránime jadierka, ale nevyhadzujeme ich.

e

Následne môžeme tekvicu nakrájať na malé kocky. Dáme do vitamilku.

Cibuľu s cesnakom očistíme a pridáme k tekvici. Šupneme dnu aj rozmarín a zalejeme vodou či vývarom do úrovne 1100ml. Nesolíme, nekoreníme.

Zapneme stroj, zvolíme program „nutričná pasta“ a je to.

Po uvarení ochutnáme a až teraz dochutíme.

Jadierka nakrátko osmahneme na suchej panvici a pridáme k polievke ako ozdobu.

Hotovo. Jednoduché, že?

Zbohom hladovanie!

Vítame lepšiu náladu, viac energie a ľahšie chudnutie.

Dobrú chuť!

TIP: Chcete výdatnejšiu polievku, a la 2v1? Pridajte aj zemiak.

image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
9