OKLAMANÉ RIZOTO

OKLAMANÉ RIZOTO

Aj keď milujem čas v kuchyni, niekedy nie je času nazvyš a rátam každú minútu. Hladným bruškám to je však jedno. Očakávajú kvalitu a príma chuť.

A prečo nie? Variť sa dá rýchlo a zdravo. Vyskúšajte aj vy niektoré recepty odo mňa zo sekcie rýchlovky a presvedčíte sa, že každú si môže dopriať prepychovú chuť bez ohľadu na čas:)

Dnes som sa nechala uniesť stavaním lega. Až keď som bola upozornená, že veď obed, haló :), tak som sa musela rýchlo vynájsť.

Upravila som si talianske rizoto. Rizoto musí byť krémové, vláčne. To sa docieli, postupným pridávaním vývaru do ryže, ktorá sa neustále mieša. Keď sa servíruje, má sa ešte trochu liať.

Rizoto treba podávať ihneď.

Jedlo sa na obed a pýtali ho na olovrant:) zjavne chutilo 🙂

Taliani, radšej recept nečítajte:)

 

 

***OKLAMANÉ RIZOTO***

 

 

Potrebujeme:

1 hrnček ryže

2,5 hrnčeka vývaru

1 mladú cibuľku

1 malá konzerva tuniaka

1 ČL masla

1 hrsť nastrúhaného parmezánu

trochu čerstvého koriandru

– Do hrnca si dáme variť vývar. Ryža nemusí byť nutne určená na rizoto, stačí guľatozrnná, pamätajme, klameme rizoto 🙂 Ryžu vhodíme do sitka a zľahka opláchneme pod teplou vodou, aby sme zbavili prípadnej nečistoty, ale pozor, nechceme dať preč škrob.

Keď vývar vrie, vsypeme tam ryžu. Vývar prestane bublotať. Premiešame, prihodíme trochu koriandru a prikryjeme.

V momente, keď ryža začne opäť vrieť, stlmíme plameň na minimum a necháme 15 minút variť.

Vývar premiešame asi 3x počas doby varenie a rýchlo prikryjeme naspäť.

Mladú zelenú cibuľku si nakrájame na kolieska.

Keď je ryža hotová, vypneme plameň, pridáme maslo a vidličkou ryžu premiešame.

Vsypeme cibuľku, tuniaka (ak máme tuniaka v oleji, olej vylejeme) a hrsť nastrúhaného parmezánu.

Poriadne premiešame a ihneď podávame.

Dobrú chuť!

 

TIP: Výborne chutí s chilli olejom a posypané koriandrom.

POZN.: Obmien je milión a ešte viac 🙂 Neostaňte len pri tuniakovi a cibuľke- to bola u nás aktuálna výbava špižírny:))))

image_printVytlačiť recept (verzia pre tlač)
9